Hogan Lovells, een toonaangevend wereldwijd opererend advocatenkantoor, opent een nieuw services center in Birmingham, Verenigd Koninkrijk voor het leveren van ondersteunende juridische diensten binnen het concern. De doelstelling is om kostenefficiënt hoge kwaliteit dienstverlening te leveren. Het nieuwe centrum gaat fungeren als verlengstuk van de vestiging in Londen.

Na de recente aankondiging om een Business Services Center in Johannesburg (Zuid-Afrika) te ontwikkelen, bevestigt het nieuwe juridische services center van Hogan Lovells dat advocatenkantoren op zoek zijn naar kostenbesparingen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Hogan Lovells is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld met een jaaromzet van $1,7 miljard, 2.500 juristen en wereldwijd 40 kantoren.

Nieuwe oplossingen

Susan Bright, Regional Managing Partner VK en Afrika van Hogan Lovells: “Wij zijn voortdurend op zoek naar kostenefficiënte oplossingen voor onze klanten als het gaat om de relatie tussen onze tarieven en het leveren van juridisch advies. Hogan Lovells is daarin al vele jaren leidend, met initiatieven als onze uitbestede vastgoeddiensten, onze vestiging in Alicante die Europa-breed werk verricht voor merkenportefeuilles, onze maatwerk offshoring regelingen voor verschillende rechtszaken en het inhuren van alumni en contractjuristen. Het nieuwe service center zal ons dienstenpakket nog verder uitbreiden. We zijn verheugd dat we ons nieuwe kantoor openen in Birmingham, bekend van haar sterke juridische cluster”.

Het kantoor zal in de herfst van dit jaar naar verwachting met 20 advocaten van start gaan en verder meegroeien met de business. Het team in Birmingham richt zich op thema’s als verhuur en vergunningenverlening van vastgoed, het voorbereiden van documentatie voor de afronding van transacties en het doorvoeren van wijzigingen in contracten.

Buck Consultants International heeft Hogan Lovells bijgestaan in de beoordeling van 12 locaties in het Verenigd Koninkrijk. Belangrijke locatiefactoren waren kosten, kwaliteit en de beschikbaarheid van juridisch talent. Daarnaast zijn ook andere factoren meegewogen zoals vastgoed, reistijd en –kosten, investeringssubsidies en de ‘quality of life’ van de steden. Nick Cray, de Chief Operating Officer van Hogan Lovells zegt hierover: “In vervolg op het uitstekende werk voor ons eerdere mondiale back office project, hadden we totaal geen twijfels om Buck Consultants International nogmaals in te huren voor analyses van mogelijke locaties voor nieuwe kantoren.”

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI