Operational audit & Warehouse layout

Het ontwerp van logistieke operaties vanuit een in gebruik zijnd gebouw of een greenfield site omvat de opzet van het proces, de lay-out van het gebouw en de vereisten ten aanzien van IT en Material Handling Equipment. Een distributiecentrum-audit kan resulteren in kostenbesparingen door bijvoorbeeld nieuwe concepten toe te passen, die de kosten ten aanzien van het gebouw en personeel reduceren. Gezien de nieuwe technologieën (zoals automatisering en robotisering) en de beperkte arbeidskrachten in sommige regio’s, is het vinden van de juiste balans tussen investeringen in materiaal, personeel en vastgoed van belang.

Operational audit, warehouse layout & BCI advies

De aanpak van Buck Consultants International bij het ontwerp van logistieke operaties leidt tot besparingen of kostenvermijdingen. BCI biedt deze facility master planningsdiensten aan via onze partner St. Onge Company. St. Onge is een gerenommeerd Amerikaans facility design bedrijf, met haar hoofdkantoor in het gebouw van Buck Consultants International in Nijmegen.

Facilities master plan voor logistiek vastgoed 

Onze distributiecentrum-facility design services omvatten:

  • Audit van het pand: hierbij worden onder andere capaciteiten en bottlenecks geëvalueerd om de maximale potentie uit een bestaande operatie te halen. Dit gebeurt vooral bij operaties die het einde van de levensduur (bijna) hebben bereikt.
  • Facility master planning: dit is veelal de eerste fase in het ontwerp van een nieuwe operatie. Tijdens deze fase wordt een financieel haalbare en optimale lay-out ontwikkeld, rekening houdend met de benodigde material handling en warehouse managementsystemen. BCI evalueert het volledige scala aan automatiseringsoplossingen, gebruikmakend van de meest recente technologieën en robotica.
  • Inkoop: na het verkrijgen van toestemming voor het ontwerp worden de eisen ten aanzien van de functionele-en IT-systemen gedocumenteerd. Als er helder is gedefinieerd wat de benodigdheden zijn, kunnen deze systemen ook worden aangekocht.
  • Implementatie-management: het coördineren van de implementatie en een degelijke testfase zijn noodzakelijke voorwaarden voor het succesvol afronden van het project.

Meer weten over Operational audit & Warehouse layout?

Stel uw vraag aan onze expert

  • Urban Outfitters, Ontwerp van 2 DCs in GB
  • Samsung, dc-operations audit en dc-ontwerp van het WEDC 
  • Nuskin, Operations audit en analyse van het verbeteringspotentieel in het DC voor e-commerce
  • Albert Heijn/Ahold, DC Facility master planning
  • AS Watson, DC Facility master planning
  • Micheal Kors, DC Operations audit om de capaciteit van het huidige gebouw te bepalen en een implementatieplan te ontwikkelen ten aanzien van schaalbaarheid