Nieuws

Zuid Koreanen willen groot dc bouwen op de Tweede Maasvlakte

De havenautoriteiten van de grootste Koreaanse zeehaven Busan en de grootste Europese zeehaven Rotterdam gaan samenwerken. De Busan Port Authority gaat op de Maasvlakte een nieuw groot warehouse ontwikkelen.

Lees meer

Vastgoedoplossingen voor efficiënte stedelijke distributie

Het bijeenbrengen van logistieke concepten, logistiek vastgoed en smart mobility-toepassingen kan de oplossing gaan bieden voor efficiënte stedelijke distributie. Niet alleen voor de reguliere bevoorrading van winkels, maar ook in toenemende mate ook naar individuele consumenten, die via internet bestelde zendingen thuis willen hebben afgeleverd.

Lees meer

Optimaliseer transportplanning met Big Data .... van overheden

Dagelijkse uitdaging bij transportplanning: hoe kunnen afnemers tijdig worden beleverd als de files steeds langer en onvoorspelbaarder worden? Oplossing: gebruik eigen data én de data van overheden.

Lees meer

Steden en regio’s moeten aan de slag met de internationale kenniswerker

Nederland trekt weinig internationale kenniswerkers aan in vergelijking met andere Europese landen. Vervelend voor de krappe Nederlandse arbeidsmarkt is dat ook nog na een paar jaar een fors deel van deze kennismigranten weer blijkt te zijn vertrokken. De grote steden en regio’s kijken vooral naar het Rijk, maar zij moeten zelf aan de slag.

Lees meer

Inzet van big data bij advies over ruimtegebruik en werklocaties

De analyses van daadwerkelijk ruimtegebruik van bedrijven was jarenlang gebaseerd op oude ruimtecoëfficiënten (voor elke bedrijfstak aantal m2 per werknemer). Door een nieuwe innovatieve koppeling van databestanden kan Buck Consultants International nu veel beter inzicht verschaffen in het ruimtegebruik van bedrijven.

Lees meer

Nieuw distributiecentrum van Cooper Surgical naar Venlo

Het Amerikaanse medisch technologische bedrijf Cooper Surgical verhuist haar Europese distributiecentrum van Denemarken naar Venlo. Op termijn gaan er in totaal 25 mensen werken in een duurzaam gebouw van 6000 m2.

Lees meer

Agenda

Kantorencongres 2019

29 januari 2019

Hoe ziet de toekomst van de Nederlandse kantorenmarkt? Waar liggen de kansen, waar de bedreigingen? Wat kunnen eindgebruikers, ontwikkelaars, kantoorbellegers en overheden verwachten voor 2019. Het nationale kantorencongres geeft de antwoorden.

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI