Nieuws

Netcongestie: vloek voor gebiedsontwikkeling of motor voor innovatie?

In de afgelopen drie jaar zagen we in rap tempo de kaart van het Nederlandse energienetwerk rood kleuren. In de meeste regio’s is er te weinig ruimte op het energienet om aan de vraag te voldoen. Ontstaat er nu een rem op gebiedsontwikkeling en wat betekent dit voor bedrijven?

Lees meer

Gemengd beeld van vestigingsklimaat in België voor logistieke activiteiten

De Belgische vastgoedmarkt zal dit jaar stabiliseren, zo verwachten leidende internationale logistiek vastgoedontwikkelaars, beleggers en experts. Dat zijn de conclusies voor België uit een Europees onderzoek van het logistieke en vastgoedadviesbureau Buck Consultants International onder de top van in Europa opererende logistiek vastgoedontwikkelaars en beleggers.

Lees meer

Europese vrachttarieven voor weg- en pakketvervoer zullen de komende zes maanden met 8% stijgen

De Europese vrachttarieven voor weg- en pakketvervoer zullen de komende zes maanden met 8% stijgen. De mondiale zeevrachttarieven zijn stabiel op laag niveau, maar de luchtvrachttarieven zullen verder dalen met nog eens 5%.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de Transport Monitor van het toonaangevende supply chain- en logistieke adviesbureau Buck Consultants International. Voor de tiende keer op rij gaf een expert-panel van verladers en producenten haar verwachtingen over de ontwikkeling van de vrachttarieven voor de komende zes maanden.

Lees meer

Vermindering CO2-emissies en reshoring gaan hand in hand

Het verminderen van CO2 is voor veel bedrijven een topprioriteit. Maar in de keuzes voor de juiste opzet van productie- en distributienetwerken spelen dienstverlening, kosten en risico’s nog altijd een doorslaggevende rol. Dit zijn enkele conclusies uit een zeer uitgebreide studie waaraan zo’n 150 top-supply chain leiders uit Europa en de VS participeerden.

Lees meer

Ontkoppeling met China/Azië versnelt –West-Europa profiteert óók van reshoring

Steeds meer bedrijven verplaatsen fabrieken van China en Azië naar Europa en de VS. De helft van grote internationale bedrijven heeft dit al gedaan en nog eens de helft van de restgroep gaat dat de komende 3 jaren doen. Dat blijkt uit een onderzoek waarin zo’n 150 supply chain leiders van Europese en Amerikaanse bedrijven participeerden.

Lees meer

Vier nieuwe consultants aan de slag

Deze week zijn bij Buck Consultants International (BCI) vier nieuwe medewerkers gestart. “Met deze nieuwe collega’s bouwen we ons succesvolle wervingsbeleid verder uit. De vier collega’s vormen een geweldige diverse mix qua inhoudelijke achtergrond, ervaring, geslacht en nationaliteit”, aldus een enthousiaste Elise Gerritsen

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI