Nieuws

Verenigd Koninkrijk verliest 100.000 nieuwe banen van buitenlandse bedrijven in een no deal harde Brexit-situatie

Resultaten van een analyse van Buck Consultants International van de toekomstige aantrekkelijkheid van het Verenigd Koninkrijk in het geval dat de discussies volgende week in het Britse parlement resulteren in een no-deal harde Brexit.

Lees meer

‘Vastgoedsector profiteert het meest van harde Brexit’

Met het uitstel van de stemming in het Britse parlement over het Brexit-voorstel van premier Theresa May, lijkt een harde Brexit dichterbij te komen. ‘Goed voor de vastgoedsector’, reageert directeur René Buck van Buck Consultants International.

Lees meer

Zuid Koreanen willen groot dc bouwen op de Tweede Maasvlakte

De havenautoriteiten van de grootste Koreaanse zeehaven Busan en de grootste Europese zeehaven Rotterdam gaan samenwerken. De Busan Port Authority gaat op de Maasvlakte een nieuw groot warehouse ontwikkelen.

Lees meer

Vastgoedoplossingen voor efficiënte stedelijke distributie

Het bijeenbrengen van logistieke concepten, logistiek vastgoed en smart mobility-toepassingen kan de oplossing gaan bieden voor efficiënte stedelijke distributie. Niet alleen voor de reguliere bevoorrading van winkels, maar ook in toenemende mate ook naar individuele consumenten, die via internet bestelde zendingen thuis willen hebben afgeleverd.

Lees meer

Optimaliseer transportplanning met Big Data .... van overheden

Dagelijkse uitdaging bij transportplanning: hoe kunnen afnemers tijdig worden beleverd als de files steeds langer en onvoorspelbaarder worden? Oplossing: gebruik eigen data én de data van overheden.

Lees meer

Steden en regio’s moeten aan de slag met de internationale kenniswerker

Nederland trekt weinig internationale kenniswerkers aan in vergelijking met andere Europese landen. Vervelend voor de krappe Nederlandse arbeidsmarkt is dat ook nog na een paar jaar een fors deel van deze kennismigranten weer blijkt te zijn vertrokken. De grote steden en regio’s kijken vooral naar het Rijk, maar zij moeten zelf aan de slag.

Lees meer

Agenda

Kantorencongres 2019

29 januari 2019

Hoe ziet de toekomst van de Nederlandse kantorenmarkt eruit? Waar liggen de kansen, waar de bedreigingen? Wat kunnen eindgebruikers, ontwikkelaars, kantoorbellegers en overheden verwachten voor 2019. Het nationale kantorencongres geeft de antwoorden.

Lees meer

Brexit Conferentie

12 februari 2019

Momenteel is er nog veel onduidelijkheid over de Brexit situatie, maar langer wachten met voorbereidingen en implementatie van maatregelen is geen optie meer. Er is behoefte aan antwoord op concrete vragen. Op deze conferentie laten leidende bedrijven zien hoe zij de Brexit-uitdagingen concreet hebben opgepakt en wat hun ervaringen zijn.

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI