Nieuws

AI maakt vastgoedadviseur overbodig..... of niet?

Het is de vraag die aan veel vergader- en bartafels wordt besproken: gaat artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) de vastgoedadviseur vervangen? Zonder menselijk overzicht zijn objectiviteit, solide onderbouwing en compleetheid ver te zoeken, blogt René Buck.

Lees meer

Gemengd beeld van vestigingsklimaat in België voor logistieke activiteiten

De Belgische vastgoedmarkt zal dit jaar stabiliseren, zo verwachten leidende internationale logistiek vastgoedontwikkelaars, beleggers en experts. Dat zijn de conclusies voor België uit een Europees onderzoek van het logistieke en vastgoedadviesbureau Buck Consultants International onder de top van in Europa opererende logistiek vastgoedontwikkelaars en beleggers.

Lees meer

Europese vrachttarieven voor weg- en pakketvervoer zullen de komende zes maanden met 8% stijgen

De Europese vrachttarieven voor weg- en pakketvervoer zullen de komende zes maanden met 8% stijgen. De mondiale zeevrachttarieven zijn stabiel op laag niveau, maar de luchtvrachttarieven zullen verder dalen met nog eens 5%.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de Transport Monitor van het toonaangevende supply chain- en logistieke adviesbureau Buck Consultants International. Voor de tiende keer op rij gaf een expert-panel van verladers en producenten haar verwachtingen over de ontwikkeling van de vrachttarieven voor de komende zes maanden.

Lees meer

Vermindering CO2-emissies en reshoring gaan hand in hand

Het verminderen van CO2 is voor veel bedrijven een topprioriteit. Maar in de keuzes voor de juiste opzet van productie- en distributienetwerken spelen dienstverlening, kosten en risico’s nog altijd een doorslaggevende rol. Dit zijn enkele conclusies uit een zeer uitgebreide studie waaraan zo’n 150 top-supply chain leiders uit Europa en de VS participeerden.

Lees meer

Ontkoppeling met China/Azië versnelt –West-Europa profiteert óók van reshoring

Steeds meer bedrijven verplaatsen fabrieken van China en Azië naar Europa en de VS. De helft van grote internationale bedrijven heeft dit al gedaan en nog eens de helft van de restgroep gaat dat de komende 3 jaren doen. Dat blijkt uit een onderzoek waarin zo’n 150 supply chain leiders van Europese en Amerikaanse bedrijven participeerden.

Lees meer

Vier nieuwe consultants aan de slag

Deze week zijn bij Buck Consultants International (BCI) vier nieuwe medewerkers gestart. “Met deze nieuwe collega’s bouwen we ons succesvolle wervingsbeleid verder uit. De vier collega’s vormen een geweldige diverse mix qua inhoudelijke achtergrond, ervaring, geslacht en nationaliteit”, aldus een enthousiaste Elise Gerritsen

Lees meer

Agenda

Supply Chain Innovations 2024

14 maart 2024

Value Chain organiseert wederom hét jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor supply chain professionals uit België en Nederland. Meer dan 30 experts bespreken in parallelle sessies hot topics.

Lees meer

Logistiek Vastgoed België 2024

26 maart 2024

Het event in België voor logistieke en vastgoedprofessionals met als thema toekomstbestendig, innovatief en duurzaam logistiek vastgoed.

Lees meer

Campussen en Innovatiedistricten 2024

15 mei 2024

Jaarlijks vindt het toonaangevende congres over campussen en innovatiedistricten plaats, deze keer in Dordrecht. Onder leiding van dagvoorzitter René Buck passeren actuele onderwerpen de revue.

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI