De provincie Flevoland is hard op zoek naar innovatieve projecten op het gebied van Smart Mobility and Logistics. Om de beste projecten te vinden zijn de afgelopen 6 weken partijen uitgedaagd om met projectvoorstellen te komen. Op 7 maart hebben 15 partijen een pitch gehouden over hun voorstel op de bijeenkomst ‘Smart Mobility Lab’ van de Provincie Flevoland. Buck Consultants International was met haar voorstel ‘Flevoland Logistics Control Tower’ de winnaar in de categorie logistiek, en krijgt nu ondersteuning om het voorstel samen met haar partners in de praktijk uit te gaan voeren.

Vlnr: Kees Verweij (Partner, Buck Consultants International) en Jan de Reus (Gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, Wonen en Mobiliteit, Provincie Flevoland)

Flevoland Logistics Control Tower

De logistieke sector in Flevoland kent de laatste jaren een enorme groeispurt. Het aantal distributiecentra in de provincie groeit gestaag, de te verwerken transportvolumes nemen toe, en het transport wordt steeds duurzamer uitgevoerd. De in 2018 geopende Flevokust Container Terminal moet een belangrijke rol gaan spelen in een efficiënte en duurzame afhandeling van het containervervoer van en naar distributiecentra, producenten en retailers. Hiervoor moet het wegvervoer tussen de terminal en de klanten in Flevoland goed op orde zijn. Buck Consultants International werkt in diverse Nederlandse regio’s actief aan logistieke innovaties. Voorbeelden daarvan zijn synchromodale transportdiensten en de opzet van openbare Control Towers om goederenvervoer en logistieke ketens te beheersen. In het projectvoorstel ‘Flevoland Logistics Control Tower’ is ons doel om op basis van de reeds in door ons ontwikkelde Logistics Control Tower op de corridor Rotterdam-Venlo ook een Flevoland Logistics Control Tower op te zetten, waarbij alle stakeholders kunnen profiteren van het delen van data om het containertransport efficiënt en duurzamer te regelen. We bouwen dus verder op een bestaand en solide onafhankelijk platform, zodat de Logistics Control Tower succesvol kan worden opgezet.

Samen met partners

Buck Consultants International heeft het voorstel ontwikkeld samen met haar partners Flevokust Container Terminal, de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. Deze partijen vertegenwoordigen het bedrijfsleven en de overheid, en laten zijn dat alleen in samenwerking een dergelijke onafhankelijke Logistics Control Tower opgezet kan worden. “We zijn erg blij met ons Consortium tot nu toe, maar we willen graag nog een aantal andere partijen erbij betrekken. Zo willen we ook samenwerken met wegvervoerders, ICT-experts en een kennisinstelling. Alles om er voor te zorgen dat we binnen een jaar de Logistics Control Tower draaiende hebben” aldus Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International. Partijen die hieraan bij willen dragen zijn dan ook van harte welkom!

Thema's

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI