De havenautoriteiten van de grootste Koreaanse zeehaven Busan (nummer 6 in de wereld als het gaat om overslag van containers) en de grootste Europese zeehaven Rotterdam (nummer 11 wereldwijd) gaan samenwerken. Busan Port Authority en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een voorovereenkomst getekend voor de uitgifte van een terrein van 5 tot 10 hectare op het Distripark Maasvlakte West. In het duurzame warehouse zullen meerdere, voornamelijk Koreaanse dienstverleners Europese export naar Korea en Koreaanse export naar Europa faciliteren.

 

Vlnr: Allard Castelein (president-directeur Havenbedrijf, Rotterdam),
Yunyoung Lee (Ambassadeur Zuid-Korea in Nederland),
Kichan Nam (president Busan Port Authority)

BPA

In opdracht van de Busan Port Authority (BPA) voerde Buck Consultants International een locatie-analyse uit. Jinsun Shin, de Europese vertegenwoordiger van de BPA ‘We hebben Buck Consultants International geselecteerd vanwege hun gedetailleerde kennis van de logistiek en logistieke vastgoedmarkt in Nederland. Gebaseerd op hun analyses hebben we de Rotterdam Maasvlakte geselecteerd om het warehouse te realiseren’.

Opsteker voor Rotterdam

Maarten de Wijs, business manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de grote interesse voor het Distripark Maasvlakte West. ‘Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea- en shortseaverbindingen. Ook ligt het Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland’. De voorovereenkomst met de Busan Port Authority is de tweede intentie-overeenkomst die in korte tijd voor deze enig beschikbare greenfield locatie in de Rotterdamse haven is getekend’, aldus de Wijs. ‘Ik zie met name goede mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.’

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI