Het adviesbureau Buck Consultants International staat op de Forbes 2020 lijst van beste adviesbureaus in Amerika. Gisteren heeft het prestigieuze business magazine Forbes haar jaarlijkse lijst met beste adviesbureaus bekendgemaakt. Het in Nijmegen gevestigde economisch-, locatie- en supply chain adviesbureau Buck Consultants International is één van de geselecteerde top-adviesbureaus, net als in 2019.

Ondersteund door het marketingonderzoeksbureau Statista heeft Forbes een lijst samengesteld door bij bedrijven meer dan 1.000 senior executives (die de afgelopen 4 jaar gewerkt hebben met adviesbureaus) te ondervragen, naast 7.500 partners en leidinggevenden van management adviesbureaus. De 222 geselecteerde adviesbureaus werden het meest aanbevolen.

Buck Consultants International behoort volgens Forbes tot de top in 6 van de in totaal 16 categorieën (in 2019: 1 categorie):

  • legal – locatie-advies aan advocatenkantoren;
  • supply chain management – optimalisatie van wereldwijde supply chains van producenten, (r)etailers en logistieke dienstverleners;
  • automotive – locatie-advies aan bedrijven in de automotive sector, m.n. gericht op Centraal- en Oost-Europa, China en Azië;
  • operations – optimalisatie van het vestigingspatroon van fabrieken, distributiecentra en support centra;
  • risk management – hoe in te spelen op externe risico’s die bedrijfsprocessen en logistieke ketens kunnen verstoren (voorbeeld: Covid-19);
  • mergers & acquisitions – advisering over integratie van vestigingen na fusie of overname.

René Buck, directeur Buck Consultants International: “We zijn enorm trots dat onze prestaties voor klanten dusdanig gewaardeerd worden dat Buck Consultants International nu voor het tweede jaar achter elkaar op deze Forbes-lijst staat. We zijn een gespecialiseerd wereldwijd opererend adviesbureau, met een focus op locatieadvies, supply chain oplossingen en ruimtelijk economisch advies. Naast onze kantoren in Nijmegen en Den Haag hebben we ook buiten Europa vestigingen in Atlanta, Silicon Valley, Los Angeles, Shanghai en Singapore. De kwaliteit van onze teams en de behaalde resultaten worden door onze klanten zeer hoog ingeschat, zo blijkt wederom uit de analyses van Forbes”.

René Buck ontmoet Steve Forbes, directievoorzitter en hoofdredacteur van alle Forbes Media

Marcel Michon, managing partner: “Als je goed wilt adviseren aan de Rijksoverheid, provincies en gemeenten, maar ook aan bedrijven in de logistiek, locatiezoekende bedrijven en vastgoedpartijen, dan moet je goed verschillende ‘talen’ spreken. Het doorgronden van de drijfveren, werkwijzen en strategieën van uiteenlopende spelers als bedrijven, overheden en kennisinstellingen is immers van groot belang daarbij. De erkenning van Forbes bevestigt dat we dat succesvol doen en dat is natuurlijk een geweldige opsteker”.

Van de in totaal 222 bedrijven op de Forbes lijst (in totaal zijn er volgens Forbes 774.100 adviesbureaus actief in de VS), zijn er 25 afkomstig uit Europa, waarvan 4 uit Nederland: Buck Consultants International, KPMG, Arcadis en Bearing Point.

 

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI