Hoe belangrijk is de haven van Rotterdam voor de Nederlandse logistieke hot spots? Uiteraard is dat groot, want dagelijks wordt de inhoud van containers in de bijna 2.000 distributiecentra in ons land verwerkt om zo bij de Europese klant terecht te komen. Bij Buck Consultants International weten we daar alles van, want we werken dagelijkse voor zowel bedrijven als overheden in de logistieke hotspots in Noordwest Europa. Deze kennis delen we graag waar mogelijk, niet alleen via rapporten en presentaties maar meer en meer ook via video en podcasts. In de vandaag verschenen podcast geeft onze expert Kees Verweij zijn mening over de hotspots, de mainport, de Brexit en ook de Zijderoute.

Luister naar deze podcast van 30 minuten 

 

Vlnr: Iwan van der Wolf (CEO, digitale community Portbase), Kees Verweij (Partner, Buck Consultants International) en Rico Luman (Sectoreconoom, ING Economisch Bureau)

Podcast: praten over mainport en hotspots

Buck Consultants International kent de logistieke hotspots in Nederland tot in detail. Zo weten we waar de kleine 30 miljoen m2 aan distributiecentra in Nederland precies staan en waar de top-100 van logistieke dienstverleners gevestigd zijn. Een efficient en duurzaam netwerk aan transportverbindingen is hierbij essentieel. In de podcast geven we aan hoe de samenhang in elkaar zit, en hoe hotspots in hun beleid onderscheidend kunnen zijn. Kees Verweij: “Multinationals kijken naar multimodale bereikbaarheid, ook als ze voorlopig geen gebruik van maken van binnenvaart en spoor. In de praktijk zien we nu problemen in de afhandeling van containers vanuit Rotterdam naar het achterland. Verladers raken daardoor gefrustreerd. Logistieke hotspots zijn aan het veranderen. Voor grotere kavels is de ruimte soms beperkt. Verschillende regio’s in Nederland weten zich goed te onderscheiden voor specifieke markten en grijpen op die manier hun kans”.

Wilt nu na deze podcast meer weten over de relatie tussen hotspots, de mainport, de Brexit en ook de Zijderoute? Dan kunt u ons altijd direct benaderen. Op 4 april a.s. neemt Kees Verweij ook deel aan de paneldiscussie op de Summit Logistieke Hotspots in Weert.

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI