Innovatiedistricten vormen een nieuw vestigingsmilieu voor innovatieve bedrijven: binnenstedelijk, multifunctioneel en niet sterk afhankelijk van een universiteit zoals een science park. Dit webinar gaat over kenmerken, voorwaarden en roadmaps voor de ontwikkeling van een succesvol innovatiedistrict.

Het talent blijft echter óók de stad opzoeken, en daar ontstaan kansen voor een nieuw type stedelijke innovatie-omgeving: het Innovatie District. Binnenstedelijk, multifunctioneel, met een hoge dichtheid van uiteenlopende innovatieve bedrijven. Met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn er tal van interessante en leerzame voorbeelden.

ELBA\REC organiseerde op 22 april 2020 een insperend webinar over: Innovatiedistricten als katalysator van stedelijke ontwikkeling. Sprekers zijn Paul Bleumink, managing partner en René Buck, directeur Buck Consultants International. Bekijk het webinar hieronder terug.

Tijdens het webinar zal een Buck Consultants International-team ingaan op de volgende vragen:

  • Waarin verschillen innovatiedistricten van scienceparken/campussen?
  • Wat zijn de succesfactoren van een innovatiedistrict en wie heeft er baat bij?
  • Wat zijn aansprekende voorbeelden in het buitenland en waar in Nederland vinden nieuwe initiatieven plaats?
  • Hoe optimaliseer je de kansen van een initiatief voor een innovatiedistrict, passend in het regionale DNA en gericht op inwoners, bedrijven en (internationaal) talent?

 

 

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI