Het Amerikaanse medisch technologische bedrijf Cooper Surgical verhuist haar Europese distributiecentrum van Denemarken naar Venlo. Op termijn gaan er in totaal 25 mensen werken in een duurzaam gebouw van 6000 m2.

Cooper Surgical is een medisch technologisch bedrijf met een uitgebreide portfolio aan medische instrumenten, medische apparaten en medische wegwerpartikelen. Cooper Surgical is één van de twee business units van The Cooper Companies, met hoofdkantoor in Pleasanton, California. Buck Consultants International voerde een netwerkoptimalisatie studie uit, die resulteerde in de zoektocht naar een nieuw distributiecentrum, waar warehousing, distributie en value added services worden geconcentreerd. Uiteindelijk bleek Venlo de beste papieren te hebben en is een bestaand pand van 6.000 m2 gehuurd. Mede door de zonnepanelen op het dak is het dc duurzaam. 
Cooper Surgical werd naast Buck Consultants International ook bijgestaan door CMS Derks Star Busmann. Bij de verhuur van het pand in eigendom van transferbedrijf Welsi, was namens de eigenaar JLL betrokken.

Thema's

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI