“We hebben meerdere Europese locaties uitgebreid geanalyseerd om uiteindelijk een onderbouwde keuze voor Boedapest te maken. Boedapest heeft een beroepsbevolking met de voor ons juiste mix van talen en vaardigheden, plus een robuuste telecominfrastructuur”, aldus Karen Bell-Wright, Senior Vice President Retail en Contact Center van Emirates.

Buck Consultants International heeft Emirates bijgestaan met de locatiekeuze. Karen Bell-Wright: “We hebben de samenwerking met Buck Consultants International als zeer positief ervaren. Het BCI team is deskundig en professioneel en het geleverde werk was zeer grondig. De door Buck Consultants International gestructureerde en geprioriteerde zoekcriteria maakten het mogelijk om alles uit het onderzoek te halen. We zijn ontzettend tevreden met de keuze voor Boedapest en vol vertrouwen dat we de juiste beslissing hebben genomen”.

Voordelen

“Het is een eer voor Hongarije en een bewijs van het succes van ons buitenlands economische beleid dat één van de grootste bedrijven van de Verenigde Arabische Emiraten, onze belangrijkste handelspartner uit de Arabische regio, heeft gekozen voor Hongarije als locatie voor haar tweede Europese Service Center”, aldus een enthousiaste Peter Szijjártó, Staatsecretaris van Buitenlandse Zaken, over de investering van Emirates in Hongarije.

Het center zal zich richten op reserveringen en meertalige ondersteuning voor het frequent flyer programma ‘Emirates Skywards’. Telefoontjes en e-mails kunnen in negen talen beantwoord worden en het nieuwe centrum is een aanvulling op de huidige contact centers van Emirates in Dubai, Manchester, Mumbai, New York, Melbourne en Guangzhou. “Onze contact centers behandelen momenteel 11 miljoen telefoongesprekken per jaar en ons netwerk breidt zich nog steeds uit. Het wordt steeds belangrijker dat onze meertalige dienstverlening aan klanten en handelspartners van hoge kwaliteit is”, zegt Bell-Wright. “In Europa wordt een belangrijk aandeel van onze wereldwijde omzet behaald en dit nieuwe contact center zal een cruciale rol spelen in het behouden en stimuleren van deze groei”. De zes contact centers van Emirates ondersteunen meer dan 45 landen en behandelen per dag gemiddeld 35.000 telefoontjes en e-mails. Samen kunnen de centers in 18 talen klantenvragen behandelen.

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI