2020 is het jaar van de opkomst van hubs voor de stedelijke distributie. Voorheen waren deze vaak gericht op één doelgroep (pakketten of facilitair, bouwhubs en of foodhubs), of met een enkelvoudige propositie. Langzamerhand komen ook meer geïntegreerde concepten van de grond: voor meerdere eindgebruikers (multi users), meerlaags (multi layer) en met geïntegreerde last mile oplossingen. Het gaat vaak om nieuwe gebouwen, maar ook het herontwikkelen van bestaand vastgoed in en aan de randen van de stad is mogelijk. Hoe zet je zo’n stadslogistiek centrum op, hoe bepaal je de omvang, waar lopen initiatiefnemers tegen aan en wat zijn de lessons learned bij het zoeken naar geschikte locaties?

Onder leiding van Marcel Michon, managing partner Buck Consultants International, geven vier experts tijdens dit webinar hun mening:

  • Walther Ploos van Amstel, lector Hogeschool van Amsterdam - Knooppunten in stadsdistributie: ruimte voor vernieuwende logistieke (vastgoed) concepten,
  • Bart de Sitter, Development Director Delin Property - Realisering City DC’s: hoe in de praktijk om te gaan met de bottlenecks?
  • Frans-Luuk Bouwers, CEO City Hub - City Hubs: in heel Nederland emissievrij de stad in?
  • Christiaan van Luik, senior adviseur Buck Consultants International - Van stappenplan tot implementatie

Tijdsduur: 90 minuten inclusief Q&A
Deelnamekosten: kosteloos

Geïnteresseerd in dit webinar?

Meld je aan via claudia.sieben@bciglobal.com o.v.v. ‘webinar 18 November’.

De doelgroep voor dit webinar zijn beleidsmedewerkers economie, ruimtelijke ordening, verkeer & vervoer en milieu bij gemeenten, provincies regionale samenwerkingsverbanden en Rijksoverheid. Daarnaast neemt ook het bedrijfsleven deel aan het webinar (logistieke dienstverleners, logistieke vastgoedpartijen en initiatiefnemers van stedelijke distributie hubs) Buck Consultants International zal uw verzoek om deel te nemen matchen met de beoogde doelgroepen voor dit webinar. In een bevestigingsemail ontvangt u meer informatie over de technische details.

Voor meer informatie neem contact op met Marcel Michon, tel. 024-3790222,  marcel.michon@bciglobal.com.

Voor activiteiten van BCI op dit terrein: Stadslogistiek.

Ontvang nieuws van BCI