Vastgoedconcept voor versnelde innovatie en business development van Biotech Campus Delft

DSM


Opdracht

Ontwikkel een economisch en vastgoedconcept om de DSM-locatie in Delft te ontwikkelen tot een echte Biotech Campus Delft.

Kern van het project

De voormalige Gist-Brocades locatie in Delft is nu vooral een productielocatie. De ambities reiken echter verder: met het splinternieuwe, hoog aangeschreven DSM Biotech Center een campus ontwikkelen voor kennisinstellingen (groot én klein), die in de campusomgeving het juiste ecosysteem vinden voor versnelling van innovatie en business development. 

Methode

Buck Consultants International startte met een beoordeling van de huidige locatie op basis van 11 onderscheiden succesfactoren van campussen. Deze analyse vormde de basis voor de afbakening van specifieke doelgroepen in de ‘witte’ industriële biotechnologie. Drie toekomstscenario’s zijn ontwikkeld en uitgewerkt naar randvoorwaarden, rol van open innovatie, fysieke omgeving en organisatorische inkadering.

Resultaten

Een gedegen concept voor de toekomstige koers van de Biotech Campus Delft met een Plan van Aanpak dat meteen in uitvoering is genomen.


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert