Eric Mekenkamp

Principal Consultant

Kerkenbos 10-31
6501 BL Nijmegen, Nederland

Eric Mekenkamp heeft - na afronding van zijn technische bedrijfskunde-studie aan de Hogeschool in Enschede - Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is zijn cariere begonnen bij de Schiphol Group. Daarna heeft hij bij verschillende adviesbureaus en als freelanceconsultant gewerkt met aandacht voor goederenvervoer, logistiek, havens & logistieke regio’s en optimalisatie van logistieke ketens. Als secretaris KNV Spoorgoederenvervoer heeft Eric zijn expertise op het gebied van spoorgoederenvervoer verder uitgebreid.

Met ruim twee decennia aan ervaring in de goederenvervoersector is Eric sinds augustus 2020 in dienst bij Buck Consultants International. Zijn expertises liggen op het gebied van strategie, beleid en operations. Eric ziet kansen om partijen op een coöperatieve manier te ondersteunen bij het oplossen van uiteenlopende vraagstukken binnen deze organisaties en bij het verbeteren en optimaliseren van hun eigen processen of die in hun logistieke keten. Opdrachtgevers zijn onder andere overheden, verladers, vervoerders, havenbedrijven, corridor-organisaties en andere samenwerkingsverbanden.

Artikelen

Fit for 55: waterstof in industrie en transport
24-08-2021

Een forse verlaging van de CO2 emissie uitstoot in het transport is van groot belang voor onze toekomst. De inzet van waterstof als bran ...

Nieuws en columns