Nieuws

De Strijd om de Ruimte in de Stad

Buck Consultants International en PropertyNL organiseren op 3 oktober a.s. een nationaal congres ‘De Strijd om de Ruimte in de Stad’. Het belang van dit congres wordt onderstreept door de toezegging van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren om een actieve bijdrage aan deze bijeenkomst te leveren.

Lees meer

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in stadslogistiek: wat is nodig in 2030?

Stadslogistiek in zero emissie binnensteden: hoe werkt dat? De plannen van Nederlandse grote steden voor een zero emissiezone voor vrachtvervoer krijgen steeds serieuzer vorm. Binnen het programma Greendeal ZES is de ambitie om in 2025 in 30 tot 40 steden een emissieloze stadslogistiek te hebben. Dit gaat een grote impact hebben op de logistieke activiteiten en faciliteiten in de stad. Eén van de oplossingen voor ondernemers die moeten vervoeren in de stad is om dieselvoertuigen te ver

Lees meer

NOVI vanuit Ruimtelijk-economisch perspectief

De recent verschenen Ontwerp-Nationale OmgevingsVisie (NOVI) schetst een duurzaam langetermijn beeld voor onze leefomgeving. Hoe moet de NOVI vanuit Ruimtelijk-economisch perspectief worden beoordeeld?

Lees meer

Slimme bouwlogistiek voor binnensteden

Veel nieuwe bouwprojecten in binnensteden zorgen voor extra bouwverkeer. Bestaan daarvoor slimme en duurzame oplossingen? Ja!

Lees meer

Top 100 Logistiek Dienstverleners 2019 bekend gemaakt

DHL staat wederom op de eerste plaats in de lijst Top 100 Logistiek Dienstverleners van 2019. DSV Solutions is opgerukt naar de nummer twee positie. Het Duitse Kuehne + Nagel moet een plaatsje inleveren en krijgt de bronzen medaille op het podium. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Logistiek Dienstverleners, samengesteld door Buck Consultants International en het vakblad Logistiek.

Lees meer

Kansen voor inspirerende innovatiedistricten

Bedrijven die elkaar steeds meer opzoeken om samen te innoveren én de noodzaak om talent een goede woon- en werkomgeving te bieden, zorgen voor een groei van nieuwe inspirerende multifunctionele binnenstedelijke innovatielocaties.

Lees meer

Agenda

Campus Ontwikkeling 2019

19 november 2019

Meer bedrijven en kennisinstellingen clusteren kennis, ontwikkelingskracht en middelen. Hierdoor ontstaan er veel kansen voor innovatieclusters. Maar hoe bereik je dit? Wat vraagt de ontwikkeling van campussen en innovatiedistricten van betrokken partijen? En wat komt hier zoal bij kijken?

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI