Nieuws

Summit Ketenregie 2019: ‘Daag de markt uit om meer samen te werken’

De vierde editie van Summit Ketenregie in Nijmegen stond voor een groot deel in het teken van duurzame stadslogistiek. De hamvraag was hoe gaan alle ketenpartijen samenwerken zodat de bevoorrading van winkels en consumenten – en heel belangrijk de retourstromen – in binnensteden in 2025 emissievrij plaatsvindt? Een lastige zo bleek tijdens de discussies over dit onderwerp.

Lees meer

Verdozing van het landschap – Matig onderbouwd advies vormt valse start voor urgente discussie

In haar recente rapport over de impact van logistiek vastgoed op de ruimtelijke inrichting van ons land ‘(X)XL-verdozing’ vat het College van Rijksadviseurs (CRA) haar advies als volgt samen: minder – compacter – geconcentreerder – multifunctioneler. Maar het rapport slaat te veel planken mis om een afgewogen basis te vormen voor betere planning van (logistieke) bedrijventerreinen.

Lees meer

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in stadslogistiek: wat is nodig in 2030?

Stadslogistiek in zero emissie binnensteden: hoe werkt dat? De plannen van Nederlandse grote steden voor een zero emissiezone voor vrachtvervoer krijgen steeds serieuzer vorm. Binnen het programma Greendeal ZES is de ambitie om in 2025 in 30 tot 40 steden een emissieloze stadslogistiek te hebben. Dit gaat een grote impact hebben op de logistieke activiteiten en faciliteiten in de stad. Eén van de oplossingen voor ondernemers die moeten vervoeren in de stad is om dieselvoertuigen te ver

Lees meer

NOVI vanuit Ruimtelijk-economisch perspectief

De recent verschenen Ontwerp-Nationale OmgevingsVisie (NOVI) schetst een duurzaam langetermijn beeld voor onze leefomgeving. Hoe moet de NOVI vanuit Ruimtelijk-economisch perspectief worden beoordeeld?

Lees meer

Slimme bouwlogistiek voor binnensteden

Veel nieuwe bouwprojecten in binnensteden zorgen voor extra bouwverkeer. Bestaan daarvoor slimme en duurzame oplossingen? Ja!

Lees meer

Top 100 Logistiek Dienstverleners 2019 bekend gemaakt

DHL staat wederom op de eerste plaats in de lijst Top 100 Logistiek Dienstverleners van 2019. DSV Solutions is opgerukt naar de nummer twee positie. Het Duitse Kuehne + Nagel moet een plaatsje inleveren en krijgt de bronzen medaille op het podium. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Logistiek Dienstverleners, samengesteld door Buck Consultants International en het vakblad Logistiek.

Lees meer

Ontvang nieuws van BCI