Versie 24 januari 2024

Buck Consultants International (BCI) wil een betekenisvolle bijdrage leveren aan de realisatie van een duurzamere toekomst. Wij vinden dat ons succes als organisatie niet alleen kan worden afgemeten aan financiële resultaten, maar ook aan onze impact op het milieu, de maatschappij en de economie.

Om deze reden zijn wij in het bezit van het CO2-Bewust Certificaat Prestatieladder Niveau 3.

Ambitie en doelstellingen CO2 reductie

BCI en haar medewerkers committeren zich aan de volgende doelstellingen:

  • Reductie van 4% CO2 emissies in 2025 (vergeleken met 2022, 2% in 2024 en 2% in 2025)
  • Reductie van 11% CO2 emissies, die veroorzaakt worden door zakelijke reizen
  • Gebruik van volledig groene elektriciteit

Jaarlijks meten en delen we de voortgang op deze doelen.

Huidige CO₂ footprint

Het onderstaande dashboard geeft een overzicht van de footprint van BCI van 2023. Dit behelst de kantoren in Nijmegen, Den Haag en Singapore.

 

CO2 ladder

Communicatie

Wij communiceren – conform de CO2-presentatieladdervereisten – regelmatig extern en intern over:

  • onze CO2 footprint (scope 1 & 2 emissies)
  • het huidig energiegebruik en relevante trends binnen onze organisatie en onze projecten
  • kwantitatieve reductiedoelstelling(en) van onze organisatie

Externe initiatieven

Naast de (interne) doelstellingen, neemt BCI in het kader van de CO2-Bewust Certificaat Prestatieladder ook actief deel aan onderstaande externe initiatieven:

  • Actie 1: Jaarlijks houden we c.a. 8 tot 10 presentaties en interactieve sessies op nationale en internationale podia zoals BT event, PROVADA, webinars over decarbonization i.s.m. Supply Chain Media, Topsector Logistiek-congres en Transport Logistic Messe München. In deze sessies brengen we inzichten en halen we kennis op als het gaat om CO2-reductie via de programmering en realisatie van duurzame en circulaire gebouwen en gebiedsinrichting, supply chain inrichting, toekomstbestendige werklocaties met energy hubs en zero-emissie logistiek. De deelnemers aan deze sessies zijn divers en beslaan de brede waaier aan partijen die nodig zijn om CO2-reductie te realiseren. Denk aan verladers, logistieke dienstverleners, vastgoedontwikkelaars, gemeenten, provincies, ministeries, ontwikkelmaatschappijen, financiële instellingen, onderzoeksinstellingen en opleidingen.
  • Actie 2: We maken actief deel uit van netwerken zoals Connekt (betaald lidmaatschap), de Topsector Logistiek en de Nationale Goederenvervoercorridors, waarin we met bedrijven, publieke partijen en kennisinstellingen werken aan de verduurzaming van en CO2-reductie in de nationale en Europese ruimtelijk economische en -logistieke systeem.
  • Actie 3: We zoeken contact met de ondernemersvereniging van ons bedrijventerrein om te onderzoeken of we kunnen aansluiten bij collectieve duurzame en CO2-reducerende initiatieven.
  • Actie 4: We initiëren diverse onderzoeken zoals de-risking van supply chains (o.a. reshoring waardoor er minder transport tussen Azië en Europa nodig is) en de-carbonization van supply chains, investeringen in herontwikkeling en verduurzaming van bedrijfslocaties, inclusief logistiek vastgoed. Daarnaast publiceren we jaarlijks de Nationale Duurzame Logistieke Dienstverleners top-100. Hiermee stimuleren we de logistieke sector om te vergroenen.