Tijdens een seminar op de vastgoedbeurs Provada presenteert Buck Consultants International de resultaten van een analyse van de in de Randstad gevestigde World Trade Centers, nl. WTC Amsterdam (Zuidas), WTC Schiphol, WTC Rotterdam, WTC Den Haag, WTC Almere (recent gestart) en WTC Utrecht (start deze maand).

Vestiging

“De bedrijven die zich vestigen in de WTC’s hebben een duidelijk profiel. Financiële en zakelijke dienstverlening bepalen het beeld, overheid en non-profit vind je er nauwelijks”, zegt drs. Nicolaas Waaning MBA, senior adviseur Buck Consultants International. De drie belangrijkste redenen voor vestiging in een WTC zijn de kwaliteit van het gebouw en de voorzieningen; de goede locatie en bereikbaarheid; internationale services en het gebruik kunnen maken van het wereldwijde WTC-netwerk.

Kansen

Buck Consultants International ziet kansen om nog meer buitenlandse bedrijven naar Nederland te halen. Waaning: “In onderzoeken waarin de concurrentiekracht van Europese landen wordt gemeten behaalt Nederland een toppositie. Maar bij het feitelijk binnenhalen van bedrijven en arbeidsplaatsen zit Nederland in de middenmoot. Daar liggen nadrukkelijk kansen.”

Thema's

Ontvang nieuws van BCI