“Bedrijvigheid de stad uit en zeker de industrie”, lijkt een breed gedeeld sentiment om meer woningbouw te kunnen realiseren. Maar moderne maakindustrie past wel degelijk in de stad! Voordelen: passende huisvesting voor innovatieve bedrijven, levendige gemengde vestigingsmilieus, nabije banen en welvaart.
Maar hoe realiseer je (binnenstedelijke) gebieds- en gebouwontwikkeling voor maakbedrijven, al dan niet rond een thema of sector als bijvoorbeeld life sciences? Wat zijn succes- en faalfactoren?

Op dinsdag 12 oktober 2021 vindt het webinar Stedelijke Vestigingsmilieu voor moderne maakindustrie plaats georganiseerd door Elba\Rec, uitgever van ROmagazine en Stadszaken.nl en adviesbureau Buck Consultants International.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Paul Bleumink, managing partner Buck Consultants International – over succesfactoren voor (stedelijke) vestigingsmilieus voor de moderne maakindustrie in Berlijn, Antwerpen, Singapore en Dresden.
  • Brigitte Drees, CEO Pivot Park – over de transformatie van het voormalige R&D-terrein van Organon/MSD in Oss naar een succesvol life sciences park.
  • Lex Boon, managing director van de Automotive Campus Helmond – over successen en valkuilen van een gespecialiseerde hightech campus in de Brainport-regio.

De gespreksleiding is in handen van Marcel Bayer, hoofdredacteur van beide vakbladen/ platforms.

Geïnteresseerd in dit webinar?

Aanmelden voor dit gratis toegankelijk webinar kan via deze link.

Voor meer informatie en vragen neem contact op met Paul Bleumink, managing partner Buck Consultants International, tel. 024-3790222, paul.bleumink@bciglobal.com.

Voor activiteiten van BCI op dit terrein:

Economische ontwikkeling, werklocaties en gebiedsontwikkeling

Strategie-, locatie- en vastgoedadvies voor bedrijven

 

Ontvang nieuws van BCI