Het coronavirus is zonder twijfel de belangrijkste ontwikkeling die van invloed is op de logistieke sector dit jaar. Een belangrijke halte op de nieuwe Zijderoute, Wuhan, was de oorsprong van de uitbraak. Toch heeft het goederenvervoer per spoor bewezen veerkrachtig te zijn; een oplossing om zelfs de verstoorde toeleveringsketen tussen Europa en Azië nieuw leven in te blazen. Buck Consultants International heeft de impact geanalyseerd van het gebruik van de New Silk Route-spooroptie tussen China en Europa voor wereldwijde toeleveringsketens voor machines en auto's.

De focus lag op het huidige en toekomstige gebruik van spoor naast zee- en luchtvervoer, en de belangrijkste kansen en risico's voor bedrijven om gebruik te maken van spoorvervoer. Er zijn interviews gehouden met 30 internationale fabrikanten en logistieke dienstverleners. Het onderzoek is uitgevoerd in de zomer van 2020 en er is specifiek rekening gehouden met de impact van Covid-19 op huidige en toekomstige toeleveringsketens.

Het onderzoek is gecosponsored door het grote pan-Europese logistiek vastgoedfonds LOGISTIS van vastgoedinvesteerder AEW.

Kees Verweij, partner Buck Consultants International, wordt geïnterviewd over de nieuwe Silk Road in praktijk en ook is hij de tafelgast voor de gehele sessie.

Ander sprekers zijn (sessie is in het Engels):

  • Cristiano Vecci, Transport Specialist - HUGO BOSS Ticino SA
  • Roland Verbraak, General Manager - GVT Group of Logistics
  • Alice Defranoux, Global Head of Rail Freight - GEFCO
  • Will Verhees, Sales Manager - KLG
  • Erik Groot Wassink, Director Special Products - Nunner Logistics

Wil u deelnemen aan dit online event?

Meld je aan via deze link. Aan deelname aan het twee dagen durende Nieuwsblad Transport online event zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie neem contact op met Kees Verweij, tel. 024-3790222, kees.verweij@bciglobal.com.

Voor activiteiten van BCI op dit terrein: Goederenvervoer.

 

Ontvang nieuws van BCI