Vijfsterrenregio Noordoost-Brabant als hotspot voor de logistieke sector

Gemeente Oss, Logistieke platform Oss, Logistiek Platform Veghel-Uden, Logistiek Platform Den Bosch, Rabobanken Oss, Heesch, Veghel


Opdracht

Opstellen van strategisch actieplan voor de logistieke sector in Noordoost-Brabant.

Kern van het project

De regio Noordoost-Brabant is een logistieke regio bij uitstek, maar nationaal en internationaal wordt deze positie als hotspot voor logistieke keten en netwerkactiviteiten onvoldoende erkend. Buck Consultants International is door een consortium van belanghebbende regionale partijen gevraagd om een strategisch actieplan op te stellen en uit te voeren om dit te verbeteren.

Onze insteek was om de mogelijkheden van de regio uit te dragen via de nieuwe ‘brand’ Vijfsterrenregio, onder leiding van enkele logistieke ambassadeurs in de regio zoals Vos Logistics en Jumbo Supermarkten. Via een plan van aanpak, een website en verschillende bijeenkomsten is dit bereikt. De bedrijven in de regio zijn gemotiveerd om meer samen te werken en dit ook actief uit naar buiten uit te dragen, onder leiding van enkele boegbeelden uit de regio.

Methode

De onontdekte potentie van de regio is in kaart gebracht met de nadruk op de capaciteiten van de dienstverleners. Daarnaast is nauwere samenwerking opgezet met de dominerende agro-food producenten in de regio, en zijn actief de mogelijkheden van fresh foods logistics en e-commerce uitgewerkt.

Resultaten

Het project heeft veel werkklank gekregen, zowel binnen als buiten de regio. De bedrijven in de regio weten elkaar nu beter te vinden in logistieke samenwerking, terwijl het onderscheidend vermogen van de Vijfsterrenregio als vestigingsplaats nu veel breder bekend is.


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert