Strategie voor vastgoedportefeuille in kansrijke regio’s, steden en vestigingsmilieus

MN, Manager van het vastgoed van het Pensioenfonds Metaal & Techniek


Opdracht

Wat zijn de meest kansrijke regio’s, steden en vestigingsmilieus in Nederland voor het (beleggings) Pensioenfonds Metaal & Techniek?

Kern van het project

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) is één van de grootste investeerders in kantoren in Nederland. MN voert het management van die vastgoedportefeuille en vroeg Buck Consultants International naar een internationale vergelijking van de Nederlandse vastgoedmarkt én een aanscherping van het kantoren-portfoliobeleid in Nederland.

Methode

Ten behoeve van die aanscherping analyseerde BCI 32 regio’s en selecteerde vervolgens 22 kansrijke steden. De analyse werd ingestoken vanuit het perspectief van de eindgebruiker/huurder: welke type eindgebruikers kunnen worden onderscheiden, wat zijn hun vestigingswensen en de door hen gewenste vestigingsmilieus? De diverse vestigingsmilieus zijn voor de geselecteerde steden in kaart gebracht en geconfronteerd met de uitgangspunten van de PMT-strategie.

Resultaten

Een op maat gesneden vastgoedstrategie, waarin voor PMT interessante gebruikerstypen en goed renderende vestigingsmilieus voor een groot aantal steden in kaart is gebracht. MN voert deze strategie succesvol uit.


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert