De stad is uitermate populair voor verschillende typen functies (wonen, werken en recreeren). De beschikbare ruimte in de stad is tegelijkertijd gelimiteerd, hetgeen tot een ‘strijd om de ruimte’ kan leiden. Gemeenten, bewoners en marktpartijen dienen samen ervoor te zorgen dat het aanbod van ruimte in de stad voldoende gedifferentieerd én attractief is om te wonen werken en verblijven. De economie van de stad dreigt het kind van de rekening te worden door de enorme ruimteclaims van andere functies. De partners in de stad moeten de beschikbare ruimte slim ontwikkelen. Economisch programmeren speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe kan een gemeente een visie ontwikkelen en deze ruimtelijk vertalen in een complexte context en een snel veranderende maatschappij. Hoe kan een gemeente een werkbare economische programmering maken? Wat zijn ervaringen en mogelijke hindernissen?

Onder leiding van Marcel Michon, managing partner Buck Consultants International nemen we u samen met meerdere experts op het gebied van werken in de stad (Marije Groen en Jordi Hubers senior adviseurs Buck Consultants International) mee in deze boeiende discussie:

  • Arnoud Nierop, senior beleidsstrateeg ruimtelijke economie, gemeente Leiden. De druk op de ruimte neemt toe in de stad. Hoe vertaalt de gemeente de ambitie van ‘één woning, één baan’ naar type locaties voor de economische functies van de toekomst?
  • Marc Croijmans, senior adviseur economie gemeente Maastricht. Maastricht heeft vanuit hun economische visie ook een ruimtelijke vertaling gemaakt. Hoe heeft de gemeente dit aangepakt? Wat waren de ervaringen hierbij?
  • Ron Frazer, directeur VolkerWessels Materieel & Logistiek. Als internationaal bouwconcern werkt VolkerWessels samen met veel partijen. Hierbij zien zij het belang van programmeren en plannen voor bouwlocaties in de stad. Hoe kijken zij als ontwikkelende en bouwende organisatie hier tegenaan?

Geïnteresseerd in deze Provada bijeenkomst?

Aan deelname aan de Provada zijn kosten verbonden. Deelname via deze link.

Voor het volledige programma zie Provada.

Voor meer informatie neem contact op met Marcel Michon, managing partner Buck Consultants International, tel. 024-3790222, marcel.michon@bciglobal.com.

Voor activiteiten van BCI op dit terrein: Economische ontwikkeling, werklocaties en gebiedsontwikkeling.

 

Ontvang nieuws van BCI