Optimale vastgoedstrategie voor groei van Lely Industries

Lely Industries


Opdracht

Bepalen van de meest optimale vastgoedstrategie voor Lely Industries om de toekomstige groei te faciliteren

Kern van het project

Lely Industries is een snelgroeiende fabrikant van agrarische machines. Zo is dit in Maassluis gevestigde bedrijf wereldmarktleider op het gebied van melkrobots. Het bedrijf heeft ruim 1.200 werknemers, is actief in meer dan 40 landen, heeft een omzet van 400 miljoen euro en is in het bezit van 1.600 actuele patenten. De groei van de omzet noopte het van oudsher in Maassluis gevestigde bedrijf tot een verplaatsing van een deel van haar activiteiten naar Rotterdam. Tegelijkertijd waren er ook groeiplannen voor de Lely-fabrieken in Duitsland. 

Methode

BCI werd gevraagd een coherente Europese huisvestingsstrategie te ontwikkelen. Na een groot aantal scenario analyses (elk met een andere combinatie van locaties en fabricage van de verschillende soorten machines) te hebben ontwikkeld, geanalyseerd en doorgerekend, bleek het uiteindelijk toch mogelijk om in de Dijkpolder in Maassluis uit te breiden.

Een lastig ruimtelijk-ordeningstraject is vervolgens doorlopen, gezien de ligging van de Dijkpolder, de combinatie met toekomstige woningbouw en de door Lely gevraagde snelheid. De nieuwbouw heeft de kantoor- en productiemedewerkers van de vestigingen in Maassluis onder één dak gebracht. Het bestaande gebouw voor de productie van machines voor ruwvoederwinning voldeed nog uitstekend en is gekoppeld aan de nieuwbouw. Daarnaast is de productie van melkrobots, stalproducten en voerapparatuur teruggekeerd in Maassluis. De nieuwe werkomgeving geeft de medewerkers nog meer ruimte voor creativiteit en innovatie op basis van moderne werkmethodes, zoals ‘Work Smarter’ (Het Nieuwe Werken’) en ‘Lean’. ‘Work Smarter’ draagt bij aan efficiënter samenwerken, zodat Lely haar groei kan realiseren. Bovendien maakt het Lely’s profiel als moderne, professionele en aantrekkelijke werkgever nog krachtiger. De nieuwe Lely-campus heeft het BREEAM-certificaat ‘excellent’ gekregen. In Europa werd deze hoogste duurzaamheidsonderscheiding voor een gebouw met industriefunctie nog niet eerder toegekend.

Resultaten

Een uitgewerkte vastgoedstrategie voor Lely Industries


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert