De in Illinois (Verenigde Staten) gevestigde producent van agrarische machines GSI opende onlangs haar eerste Europese fabriek. De gekozen locatie is Biatorbágy in Hongarije, waar 125 medewerkers actief zijn in de nieuwe fabriek.

GSI, een wereldwijd merk van AGCO, is een toonaangevende producent van graanopslag- en conditioneringssystemen en graandroogmachines en heeft een volledige lijn met diverse productiemachines voor varkens en gevogelte. Thomas Welke, Senior Vice President van de Global Grain & Protein divisie van GSI, Jason Colwell, Directeur Business Operations bij GSI Hungary Ltd. Alexander Ivannikov, Vice President & Managing Director van GSI Europa-Africa-Midden Oosten en Zoltán Németh, Plant Manager openden de nieuwe fabriek door middel van het doorknippen van een lint tijdens de openingsceremonie.

Ondersteuning

De miljoenen-investering is gericht op de dynamische groei in de agrarische industrie in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Het ontwerp, de productie en distributie van graanmachines vindt vanaf nu plaats in de nieuwe Hongaarse fabriek. Buck Consultants International ondersteunde GSI in het locatiekeuzeproces. Tom Powers, directeur Strategie en Integratie van AGCO was BCI’s contactpersoon “Als voormalig locatiekeuze adviseur, had ik hoge verwachtingen van Buck Consultants International toen we ze selecteerden voor dit project. Het zeer competente, cross-functionele en geografisch gedifferentieerde projectteam overtrof onze hoge verwachtingen. De analyse was grondig, de methodologie klopte en alle rapportages werden tijdig gepresenteerd. Op basis van de bevindingen van BCI was ik vol vertrouwen om onze aanbeveling voor Hongarije te presenteren aan de AGCO en GSI management teams. We zijn zeer tevreden met onze beslissing om in Budapest te openen en ik kijk er zeker naar uit om in de toekomst opnieuw met BCI samen te werken mocht die mogelijkheid zich voordoen”.

Productie

“Het openen van onze eerste fabriek in Europa is een belangrijke stap in het vergroten van onze internationale aanwezigheid en het leveren van kwalitatieve producten en betrouwbare oplossingen’ verklaart Thomas Welke. “Toen we besloten om uit te breiden naar Europa wilden we graag drie doelstellingen bereiken: snelheid van levering, flexibiliteit in productontwerp en de mogelijkheid om tegemoet te komen aan specifieke lokale klanteisen” zegt Jason Colwell. “Met onze nieuwe productiefaciliteit in Hongarije, kunnen we deze doelstellingen allemaal in één keer bereiken”.

Jason Colwell licht ook de keuze voor Hongarije toe: “De centrale locatie speelde een belangrijke rol in onze beslissing om de fabriek in Biatorbágy te openen omdat onze belangrijkste exportmarkten zich in de regio Rusland, Oekraïne, Hongarije en de aangrenzende landen bevinden. We kunnen nu klantspecifieke machines leveren die lokaal ontworpen en geproduceerd zijn”. Ook de gunstige investeringscondities, goede logistiek en infrastructuur hebben GSI geholpen om deze locatie te kiezen waarbij de lokale arbeidsmarkt en hoogwaardige toeleveranciers nog additionele voordelen boden. In aanvulling op het produceren van machines functioneert de nieuwe faciliteit ook als training- en distributiecentrum voor de GSI-apparaten. Samen met de additionele 2.000 m2 kantoor- en opslagruimte, creëert GSI Hungary Ltd. 125 banen voor ontwerp- en kwaliteitsingenieurs, diverse ondersteunende rollen voor de logistieke- en aankoopafdelingen en vakmensen zoals CNC-operators en lassers. Het aantal medewerkers zal waarschijnlijk nog fors stijgen, aangezien GSI verwacht haar productie in de Hongaarse vestiging de komende 2 jaar te verdrievoudigen.

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI