Vanuit de bestaande fabriek in België, Italië en Zwitserland worden de medicijnen naar La Louvière getransporteerd. Van daaruit worden alle 11 Janssen-vestigingen beleverd en gaan in de toekomst ook de transporten rechtstreeks naar groothandels, apotheken en ziekenhuizen in heel Europa. Zo’n 160 miljoen pakjes medicijnen vinden jaarlijks hun weg via dit nieuwe DC.

Buck Consultants International adviseerde Johnson & Johnson bij de internationale locatiekeuze naar hun nieuwe DC. Tom Heyman, CEO van Janssen Pharmaceutica toonde zich bij de opening zeer tevreden met de keuze voor La Louvière: “Met dit nieuwe distributiecentrum kunnen we efficiënter onze medicijnen bij de patiënten krijgen. Sneller en tegen lagere kosten”.

De keuze voor Wallonië heeft te maken met de goede logistieke infrastructuur en ook de nabijheid van grote markten als Frankrijk en Duitsland. Heyman gaf ook aan dat de investeringssubsidie van 11 miljoen euro een evidente rol speelde in de uiteindelijke beslissing voor La Louvière.

Het nieuwe DC is gebouwd op een terrein van 7 hectare. Het gebouw zelf is 21.500 m2 groot en zal jaarlijks 385.000 orders verwerken. Het gebouw voldoet aan hoge duurzaamheidseisen.

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI