De juridische sector in Londen zoekt naast nieuwe bedrijfsondersteunende business modellen óók naar nieuwe locaties. Het mantra is niet langer: ‘Londen, Londen, Londen’. Er worden nieuwe locaties in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië gezocht. Norton Rose Fulbright en Dentons hebben onlangs nieuwe locatie-strategieën aangekondigd, in navolging van Allen & Overy (zie hier) en Hogan Lovells (zie hier). “Buck Consultants International is duidelijk hét locatieadviesbureau voor advocatenkantoren, zoals deze projecten opnieuw laten zien”, aldus Josefien Glaudemans, partner bij Buck Consultants International.

Dentons

Dentons, een advocatenkantoor uit de wereldwijde top 20, kondigde eerder dit jaar aan een nieuw servicecentrum te openen in Warschau, Polen. Dit is een van de eerste stappen binnen de nieuwe ‘shared services’ strategie van Dentons. Dentons Business Services EMEA (DBSE) zal, voornamelijk in de UKMEA en Europese regio’s van het bedrijf zakelijke diensten gaan leveren aan advocaten en professionals met betrekking tot financiën, business development, marketing, HR en IT. Door het bundelen van deze taken in één locatie (Warschau) is Dentons in staat om de gecombineerde schaalgrootte effectiever te benutten en dankzij de grotere efficiëntie binnen het bedrijf een betere service aan haar klanten te kunnen bieden. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten beter te kunnen bedienen”, aldus de wereldwijde voorzitter van de raad van bestuur Joe Andrew. “Na de snelle groei van het bedrijf van de afgelopen paar jaar is het effectiever gebruik maken van onze schaal een logische volgende stap voor ons. Daarbij blijven wij investeren in harmonisatie zodat wij ons doel, het bouwen van het advocatenkantoor van de toekomst, kunnen bereiken”. “Warschau biedt ons een aantal voordelen ten opzichte van andere locaties, maar de doorslaggevende factor was de volwassen shared services markt met ervaren personeel”, aldus UKMEA CEO Jeremy Cohen. “Wij zijn het grootste advocatenbureau in Polen met een goede reputatie die meer dan 25 jaar teruggaat. Dit maakt DBSE een aantrekkelijke plek om te werken voor de meertalige beroepsbevolking die actief is in de zakelijke dienstverlening. Een talentgroep waar Warschau bekend om staat”.

Norton Rose Fulbright

Northon Rose Fulbright, een ander groot advocatenkantoor, kondigde onlangs aan bijna 60 ondersteunende banen van London te verhuizen naar Manilla op de Filipijnen. In totaal verplaatst het bedrijf 170 banen wereldwijd. Het nieuwe servicecentrum in Manilla (dat geopend wordt in september 2016) zal zorg gaan dragen voor marketing, business development, HR, de productie van documenten, IT, financiën, compliance en kennismanagement. Mark Whitley, de Chief Operating Officer van het bedrijf, licht toe: “Deze verandering betekent dat we enkele zware beslissingen moeten nemen met betrekking tot onze mensen. Wij begrijpen volledig dat dit een moeilijke tijd is voor sommige van hen.” Volgens Whitley maakt de verhuizing deel uit van de ‘Bedrijfstransformatiestrategie 2020’ met als doel het creëren van een “wereldwijd geïntegreerde en efficiënte service”. Het nieuwe centrum met een team van ongeveer 170 mensen zal de kantoren van het bedrijf in Australia, EMEA, Canada en de Verenigde Staten gaan ondersteunen. Een woordvoerder van Norton Rose laat weten dat een uitgebreide beoordeling van locaties aan de verhuizing vooraf is gegaan: “Wij hebben gekeken naar kwaliteit-, kosten- en risicocriteria en na alle opties te hebben overwogen hebben wij besloten dat Manilla het beste voldoet aan onze criteria. Manilla is sterk op het gebied van zakelijke dienstverlening, heeft een grote Engels sprekende arbeidspopulatie en een goed ontwikkelde infrastructuur.”

Bron: a.o. Legal Week

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI