Haalbaarheidsonderzoek herontwikkeling vastgoed: Prinsenhof getransformeerd in WTC

Bouwinvest


Opdracht

Stel een wenselijkheid en haalbaarheidsonderzoek op voor de herontwikkelingen van het Prinsenhof-complex in Den Haag om deze te transformeren in een World Trade Center.

Kern van het project

Het in het Beatrixkwartier in Den Haag gelegen multifunctionele Prinsenhof-complex bevat – naast hotel en woonappartementen – zo’n 90.000 m2 bvo kantooroppervlak. Om een robuuste toekomst te garanderen is door BCI gekeken naar het World Trade Center-concept. WTC is een sterke wereldwijde ‘brand’ waar internationaal georiënteerde bedrijven zich vestigen, aangetrokken door een aansprekend gebouw en werkomgeving, een hoogwaardig en veelzijdig dienstenpakket voor bedrijven en kantoorwerkers en een actieve netwerkorganisatie gericht op internationale handelsbevordering.

Methode

Buck Consultants International kent het WTC-concept zeer goed, ook al door haar adviezen voor de World Trade Centers Association (WTCA) in New York. Ten eerste is een match gemaakt van enerzijds de WTCA-eisen aan een nieuw WTC en anderzijds het gebouw / locatie zelf en de insteek van de eigenaar Bouwinvest en de gemeente Den Haag. De financiële berekeningen lieten zien dat een WTC-concept gunstig is en onderscheidend vermogen biedt in een concurrerende markt in Den Haag met oplopende leegstand van grote kantoorgebouwen. BCI heeft Bouwinvest actief ondersteund in het verwerven van de WTC-licentie door het mede-opstellen van een bidbook.

Resultaten

Het WTC Den Haag is een groot succes: vrijwel volledig vol, tal van interessante bijeenkomsten, een levendige business club, leuke restaurants en convenience stores.


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert