‘Center of Excellence’ (CoE) implementatie voor Supply chain analyse

Opdrachtgever: anoniem


Opdracht

Ondersteun de klant bij het ontwikkelen van een analytisch ‘Center of Excellence’ (CoE), train het Center of Excellence team en identificeer, leidt en voer supply chain analyseprojecten binnen het CoE uit, inclusief implementatie.

Kern van het project

BCI ondersteunde een grote multinational die een Center of Excellence wil implementeren voor supply chain analyse. BCI ondersteunde de opzet van het CoE, trainde de teamleden in analytische hulpmiddelen en leidde een groot aantal supply chain-analytische opdrachten als onderdeel van het CoE.

Methode
  • Ontwikkeling van analytische pilots om toegevoegde waarde aan te tonen
  • Ontwikkeling van een jaarlijks budgetteringsproces en datacollectie die elk jaar wordt vernieuwd
  • ‘On the job’ training en coaching van (analytische) teamleden binnen het CoE Identificatie van potentiële projecten en ‘proof-of-concept’-ontwikkeling voor deze projecten
  • Uitvoering van continue analyses van de supply chain, inclusief cost-to-serve, netwerkoptimalisatie, voorraad- en vraagplanning, lange termijn beoordeling van het productienetwerk, post-fusies en overnames
  • Businesscase-ontwikkeling Implementatieondersteuning
Resultaten

5 jaars ondersteuning van de klant bij het opzetten, uitbouwen en professionaliseren van het Center of Excellence. Meer dan 100 projecten werden binnen dit CoE uitgevoerd, resulterend in grote besparingen. Dankzij de ondersteuning van BCI heeft het CoE een sterke basis en een goede reputatie binnen het bedrijf.


Meer weten over deze case?

Stel uw vraag aan onze expert