Gentherm, een wereldwijd opererende producent van apparatuur voor het regelen van temperatuur uit Detroit (Verenigde Staten), heeft een nieuwe productievestiging geopend in Prilep (zuidelijk deel van Macedonië). Buck Consultants International heeft het Europese management team van Gentherm bijgestaan bij het locatiekeuze proces: van een blanco vel met heel Europa en Afrika tot een exacte locatie in de ‘Technological Industrial Development Zone Prilep’.

Gentherm is een onderneming met een omzet van 850 miljoen US dollar en telt meer dan 10.000 medewerkers, verspreid over de hele wereld. Groeiende omzet voor bedrijven zoals Ferrari, Bentley, Renault, BMW, Porsche, Daimler en VW maakte het vinden van een nieuwe productielocatie noodzakelijk. “De beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten en goede investeringsmogelijkheden waren de belangrijkste redenen voor onze keuze voor Macedonië”, aldus Jörg Evers, Vice President Automotive Europe bij Gentherm. Hij geeft aan dat voor de nieuwe locatie gekeken is naar Roemenië, Bulgarije, Servië, Marokko, Macedonië en Hongarije. “Ons besluit om te investeren in Macedonië is ingegeven door de kwalificaties van de mensen die ons projectteam heeft geïnterviewd en door de professionaliteit van de vertegenwoordigers van de regering van Macedonië”. Het bedrijf heeft nu 400 werknemers in dienst in Macedonië en verwacht dat dit aantal zal stijgen naar 2.000 werknemers.

Voormalig premier Nikola Gruevski en burgermeester van Prilep Marjan Ristevski zijn enthousiast over de investering van Gentherm. “Wij geloven dat andere investeerders die op zoek zijn naar toegang tot de Europese markt, goede infrastructuur, een cooperative overheid en goed gemotiveerde arbeidskrachten het voorbeeld van Gentherm zullen volgen”.

Bron: a.o. Kurir

Meer weten over dit item?

Ontvang nieuws van BCI